Читај ми!

Милан Тешић и Александра Купрешанин

Економија и уметност

Др Милан Тешић, рођен је у Лукавцу, а поред Босне, Хрватске и Србије, живео и на Kипру, у Kонгу, у Јужној Kореји, Индији и више руских градова. Дипломирао је на два факултета - технолошком и медицинском и на Високој филозофској школи. Радио је у привреди углавном на руководећим местима, а паралелно се бавио научним радом, превођењем техничке литературе, поезије, писао буклете и књиге из области филозофије настанка људске цивилизације и анализирао скривену историју словенских народа. Живи у Санкт Петербургу, а од времена сталног настањења у Санкт Петербургу, активно се укључио у популаризацију српске културе и историје у Русији као председник Kомитета „Обнова сећања " на значајне Србе у руској култури и историји и припаднике руског народа у српској култури и историји. Члан је Савеза писаца Русије и Удружења књижевника Србије. Држављанин је Русије и Србије.

Александра Купрешанин, је српска књижевница и професорка, родом из Лике, која је живела у Швајцарској а сада је становник Београда. Завршила је два факултета - књижевност и економију. Објавила је три књиге поезије „Дамари", „Молитве" и „Интиме" и четири научна рада. Била је асистент на два факултета - Факултет за примењени менаџмент, економију и финансије и Висока школа за комуникације. Говори четири страна језика - енглески, немачки, руски и шпански.

Уредник и водитељ: Миодраг Јакшић

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара