Читај ми!

Емисија о радију и радиофонском стваралаштву

Последњи испраћај Михајла Ћурчића, дугогодишњег новинара и уредника Другог програма Радио Београда и главног и одговорног уредника Програма Београд 202, биће данас (30. јануар) у 12 часова, у Копенхагену, у кругу породице.

Михајло Ћурчић је после веома успешне новинарске каријере коју је започео у „Студенту" 1961. а наставио на Првом програму Радио Београда 1965. године, био и представник Туристичког савеза Југославије у Данској, где је деведесетих година основао и сопствену туристичку агенцију. О његовој предузимљивости, о јављањима из Радио Шангаја, о вансеријској емисији „Скривени микрофон или камера - између употребе и злоупотребе", о бројним одлично осмишљеним програмским акцијама Михајла Ћурчића којима је радио крчио пут ка већој слушаности, говоре Зоран Милић, Драгослав Симић, Радоман Кањевац...

Петнаест година прошло је од смрти песника, књижевника за децу, телевизијског ствараоца, текстописца бројних хитова југословенске поп и рок музике Душка Трифуновића. О браварском занату и песмама у војсци, о фудбалу и рату, о поезији и животу, о песничким неправдама и неким тајним везама говорио је Трифуновић Милошу Јевтићу у емисији „Гост Другог програма" 1997. године, а захваљујући љубазности колега из Збирке нотне, аудио и аудио-визуелне грађе Народне библиотеке Србије, моћи ћемо да чујемо одломке са сачуваних касета на којима су снимљени ови разговори.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара