Читај ми!

Васил Хаџиманов

Џез музичар и Позитивна трема

Васил Хаџиманов потиче из музичке породице. Његови родитељи, Зафир Хаџиманов и Сенка Велетанлић, као и тетка Бисера Велетанлић, познати су српски и југословенски музичари. Класично музичко образовање започео је са пет година. Завршио је Средњу музичку школу „Стеван Мокрањац", а потом музичко школовање наставио као стипендиста колеџа Беркли у Бостону, где је и дипломирао на одсеку за клавир 1995. године. После студија провео је годину дана у Њујорку, а онда се вратио у Србију и основао „Васил Хаџиманов бенд".

Током студија на Берклију, наступао је са групом „Свети", са Марком Ђорђевићем и Батом Андоновим. Са Афро-поп бендом Паскала Бокара ишао је на турнеју по САД. У Њујорку је сарађивао са познатим музичарима попут Дејвида Гилмора и Кристофера Чика, а истовремено је радио и као музички програмер у студију „Tomandandy". По повратку у Србију, почиње његов рад на спајању музичке баштине Балкана и западњачких музичких жанрова (џез, фанк, world music), а 2001. објављен је и први албум бенда „Васил Хаџиманов". Сарађивао је и са другим бендовима, међу којима су: „Дарквуд даб", „Bace Quartet", „Васил Хаџиманов пијано трио". Наступио је и као гост на концерту Најџела Кенедија 2004. године.
Компонује музику за филмове и ТВ серије („Кад порастем бићу кенгур", „Кошаркаши", „Отворена врата").

Учествовао је на јединственом догађају ‒ припреми Новог Сада за титулу Европске престонице културе и придружио се Стефану Миленковићу и новосадском камерном оркестру „Camerata Academica" на концерту који је могао да се прати онлајн 13. јануара од 20 сати.

Аутор емисије: Ана Ћирица

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво