Читај ми!

Патријарх Иринеј: Вером кроз живот

Документарни програм

Поглавар Српске православне цркве, патријарх српски Иринеј, преминуо је у 91. години у Берограду. Патријарх Иринеј (Гавриловић) рођен је у селу Видова, код Чачка, 1930. године од оца Здравка и мајке Милијане. На крштењу добио је име Мирослав. Од стране Његове светости патријарха српског Германа, прима монашки чин, добивши монашко име Иринеј. На Светом Архијерејском сабору Српске Православне Цркве, 22. јануара 2010. године, изабран је за Архиепископа пећког, Митрополита београдско-карловачког и Патријарха српског. Чин устоличења Светејшег Архиепископа пећког, Митрополита београдско-карловачког и Патријарха српског господина Иринеја извршен је 23. јануара 2010. године, на светој архијерејској литургији у Саборном светоархангелском храму у Београду.

Патријархове мисли и промишљања, како о верским питањима тако и о битним животним дилемама слушамо у овом специјалном издању емисије.

Уредник Снежана Бићанин

 

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се