Дневни магазин културе

Из садржаја емисије:

Збирка дела Михаила Р. Мирића сабрана у изложби „Колекционар као кустос" аутора Николе Кусовца отворена је синоћ у Галерији РТС-a. Дела Аралице, Радовића, Гвозденовића, Челебоновића и других академских стваралаца са ових простора, моћи ће да се виде у Таковској 10 све до 25. октобра.

За јесен 2020. године Народни музеј је припремио изложбу „Дамњан на искуствима Дамњана, радови из поклон-збирке Драгослава Дамњановића", која је такође синоћ свечано отворена. Ауторка изложбе Гордана Станишић, одабраном поставком на првом и другом спрату Народног музеја, представља најзначајнији део уметничких радова Радомира Дамњановића Дамњана из репрезентативне поклон-збирке коју је у периоду од 2005. до 2013. године Народном музеју поклонио уметников брат Драгослав Дамњановић.

У данашњим Културним круговима чућемо и осврт Радоша Митровића на први од два концерта Симфонијског оркестра РТС-а којим је синоћ у Великој дворани Коларчеве задужбине отворена нова концертна сезона. Концерти уједно означавају и почетак вечерње сезоне концерата на Коларцу.

Најавићемо и представу „Један" Сање Нинковић, у оквиру 17. Београдског фестивала игре, која ће бити изведена 24. септембра у Народном позоришту у Београду. Представа је инспирисана филмом „Јастог" савременог грчког редитеља Јоргоса Лантимоса.

Емисију припрема и води Тања Живковић.

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи