Дневни магазин културе

У емисији „Културни кругови“ сазнајемо како, са којим капацитетима и под којим условима почињу са радом београдске биоскопске дворане.

Говорићемо и о програму „Поново заједно - Поглед проматрача мења све" којим је Народно позориште, у част публике која се враћа у театарске дворане, најавило почетак предстојеће сезоне.

Недавно су у заједничком издању РТС-а, издавачких кућа „Прометеј", „Штампар Макарије" и Српског народног позоришта, објављени сабрани есеји Петера Хандкеа о Југославији и Србији, писани током последње деценије прошлог и првих 11 година овог века. Наслов овом издању „Историја иза приповести - Есеји о Југославији", дао је лично Хандке, а до сада су ови есеји, сабрани у једној књизи, били доступни само на немачком језику.

Биће речи о програму предстојећег 27. Фестивала европског филма Палић, као и о лауреатима овогодишње награде „Лифка". Најавићемо и фестивал „Нови Тврђава театар" који ће од 4. до 8. августа бити одржан на терасама Виле Станковић у Чортановцима.

Представићемо и збирку прича Милана Ружића „Народ за издавање", коју је објавила издавачка кућа „Службени гласник".

мисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи