Еколошки магазин

Винчанска култура, пре седам хиљада година, имала је све што је човеку потребно: енергетски ефикасне куће, оштро сечиво за кошење траве, посуђе и за сваки дан и за посебне прилике, мини сукње, "ве изрез" и чарапе.

Имали су и разума да држе социјалну једнакост и не помешају потребе са жељама. О фасцинантној колевци европске цивилизације говори Драган Јанковић, археолог Музеја Града Београда и кустос археолошког налазишта у Винчи.

Биодиверзитет далеко надмашује реч којом се овај појам описује. Вероватно бисте могли, па и без гледања у књигу, да набројите шта га све чини, а можда бисте се сетили и себе. Али, оно што нам углавном измиче, посебно ако живимо у граду, је сав колорит, преливање, кретање, промена, експлозија и поезија живота. О пуном значењу биодиверзитета говори др Воислав Васић. 

Ономад је једно од предизборних обећања било укидање еколошке таксе за моторна возила, чиме је цена регистрације смањена за хиљаду динара. То је у првом моменту било: "Јуху!", а онда су мост и ћуприја одрадили своје. Хронологију или елегију финансирања заштите животне средине изложиће Дејан Максимовић из Еколошког центра Станиште из Вршца.

Фотограф Саша Прерадовић је три године по Србији пратио црног лешинара, а када је успео да га сними - постао је ударна вест на сајту Националне географије.

Аутор и водитељ: Александра Вукићевић  

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи