Еколошки магазин

Изгледа да западни човек, чак ни у свом савршено благонаклоном облику, не уме да се одупре урођеној тежњи за доминацијом. То се види и из израза: "бринути о природи".

А колико успешно можемо да бринемо ако стално покушавамо да решимо појединачне проблеме док њихов извор остаје нетакнут, а то је тежња за профитом? Чућете Ненада Фишера, филозофа из Сарајева.

Како изгледа бавити се рехабилитацијом птица, али не због струке него из љубави? Да ли унутар исте врсте, рецимо код црног гачца, можете да видите различите карактере - бандита и принцезу? Најважније је оспособити птицу за самосталан живот у природи, а емотивно везивање затворити у реченицу: Само нека је жив и здрав! О томе говори Дина Хрецак. 

Милутин Дедић, сликар, путописац и есејиста, велики део стваралаштва посветио је воденицама. Што оне више нестају, он наилази на све више фантастичних прича о њима, а из детињства му је остала најлепша успомена на воденичара кога су звали Дида Мате.
Ситуације које одрасли сматрају уобичајеним и безазленим, код деце могу да изазову стрес једнак оном који осећамо када останемо без блиске особе. Стручњаци зато препоручују кућне љубимце, који смањују стрес, уз њих деца најбоље развијају емпатију и одговорност, а показало се и да утичу на брзину којом уче да читају - највише воле да читају куцама и мацама, а они их никада не прекидају и немају примедбе. О томе говори дефектолог Дамњан Тадић.

Аутор и водитељ: Александра Вукићевић  

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи