Емисија о радију и радифонском стваралаштву

Ин Мемориам: Нада Драгин

Подсетићемо се Наде Драгин, једног од најзначајнијих послератних спикера Радио Београда, која је преминула после краће и тешке болести у 85. години. После петогодишњег ангажмана у Радио Новом Саду, од 1959. до 2000. године је цео свој радни век провела на сва три програма Радио Београда, пленивши слушалачку пажњу својим аутентичним, продорним и препознатљивим гласом.

На двадесетогодишњицу смрти др Ивка Пустишека, доктора правних наука, дугогодишњег новинара, уредника и генералног секретара Радио-телевизије Београд, аутора књиге „Радио Београд 1924. - Прва југословенска радио-станица", емитујемо одломке из емисије „Клуб 2" аутора Зорана Станојевића из 1989. године, у којој је Пустишек говорио о почецима радиофоније у Србији и првим административним и техничким корацима у настајању емисионе станице „Београд-Раковица".

На Дан Београдске филхармоније, у редовној рубрици "Кутија за памћење", емитујемо одломке из разговора Милоша Јевтића са композитором и диригентом, академиком Оскаром Даноном, професором Музичке академије у Београду и директором Опере и Балета Народног позоришта. Занимљиво, под управом Оскара Данона је одржан први послератни концерт Београдске филхармоније, 7. новембра 1944, само 18 дана после ослобођења. Ови разговори вођени су за циклус емисија "Гост Другог програма" 1976. године.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи