Еколошки магазин

Ко ништа не уме - ништа не разуме (Парацелсус)

Острво Крк је на путу да постане енергетски самоодрживо. Из његових мештана су године, па и деценије рада на усвајању еколошких принципа у свакодневним активностима.

Вјеран Пиршић је остварио и замисао рођену при читању часописа "Галаксија" давних осамдесетих година прошлог века - најзад има потпуно енергетски независну кућу. Шта је то што Крк чини примером добре праксе?

Биодиверзитет далеко надмашује реч којом се овај појам описује. Вероватно бисте могли, па и без гледања у књигу, да набројите шта га све чини, можда бисте се сетили и себе. Али, оно што нам углавном измиче, посебно ако живимо у граду, јесте сав колорит, преливање, кретање, промена, потпуна експлозија и поезија живота. О пуном значењу биодиверзитета и градском лептиру који је због сопствене сигурности морао да потамни, говори др Воислав Васић.

Балкан није добро место за птице: не поштују се закони, влада мачо - култура, где је мачизам - ту је и оружје, а и кроз историју су били популарни дугогодишњи председници којима је лов био и страст и забава и место за дружење и државничке разговоре са колегама из других земаља. Није боље ни на глобалном нивоу. Чућете Милана Ружића, извршног директора Друштва за проучавање и заштиту птица Србије.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.   

 

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи