Еколошки магазин

Живот пчеле радилице је једна кашика меда

Винчанска култура, пре седам хиљада година, имала је све што је човеку потребно - и ондашњем и садашњем: енергетски ефикасне куће, оштро сечиво за кошење траве, посуђе и за сваки дан и за посебне прилике, мини сукње, "ве" изрез и чарапе. Имали су и разума да држе социјалну једнакост и да не помешају потребе са жељама. О фасцинантној колевци европске цивилизације говори Драган Јанковић, археолог Музеја Града Београда и кустос Археолошког налазишта у Винчи.

Веге заједница у Србији придружила се светској кампањи "Сломимо кавезе", са циљем ширења информација о бруталним праксама у индустрији јаја. Кокошке читав свој живот проводе на простору величине А4 папира, а мушке пилиће, јер су неупотребљиви за ношење јаја, убијају тако што их самељу наживо.

Напустио нас је академик проф. др Марко Анђелковић, генерални секретар САНУ, један од најзначајнијих српских генетичара. Чућете како је говорио о научном сазнању, које само по себи није ни добро ни лоше, нема етичку конотацију док му је човек не да својим начином примене.

Своје предлоге за Црни и Зелени лист даће Јована Глигоријевић, помоћница главног уредника часописа Време.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.    

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи