Дневни магазин културе

У пожару светова

Пре неколико дана се у домаћим књижарама појавила нова биографија нашег нобеловца „У пожару светова. Иво Андрић - један европски живот" и то из пера немачког новинара и писца Михаела Мартенса, који ексклузивно из Беча за „Културне кругове" говори о изазовима приближавања Андрићевом добу.
Најављујемо „Филозофски театар" у новом, дигиталном руху - о смислу позоришта и културе у доба вируса, покретач овог пројекта Срећко Хорват разговараће са Оливером Фрљићем, а публика ће то моћи да прати на YouTube каналу БИТЕФ Театра. Детаље сазнајемо од Маје Пелевић.
У разговору са Петром Митрићем сазнајемо свеже активности палићког биоскопа „Абазија", који ће у сарадњи са платформом МУБИ и мрежом Europa Cinemas понудити велики избор филмова потпуно бесплатно, а биће речи и о online трибини „Винча - најстарији град у Европи?" у продукцији Центра за културу „Божидарац" и Смиљане Попов, ауторке научно-популарног ТВ серијала „Београд за почетнике".
Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара