Зашто су одбијена Дјеца Козаре?

Говоре: Гордан Матић, Лордан Зафрановић, Мирослав Могоровић и Драган Јовићевић

Један од најзначајнијих филмских аутора југословенске кинематографије Лордан Зафрановић, са пројектом Дјеца Козаре, о Јасеновцу, по сценарију Арсена Диклића, по трећи пут је одбијен на конкурсу Филмског центра Србије у категорији дугометражних играних филмова са националном темом.

Један други филм, који се тренутно снима, Дара из Јасеновца Предрага Гаге Антонијевића подржан је на конкурсу Филмског центра Србије. Филм Дане Будисављевић Дневник Диане Будисављевић који третира ову исту тему у документарно-играној форми доживео је велики успех прошле године, а Тихомир Станић и Емир Кустурица одустали су од својих филмова на ову тему, иако су их планирали.

У фокусу данашње емисије биће прича о конкурсима Филмског центра Србије, комисијама, начину одлучивања и разлозима за одбијање Дјеце Козаре. У Споровима у култури говориће директор Филмског центра Србије Гордан Матић, редитељ Лордан Зафрановић, продуцент филма Мирослав Могоровић, а у студију ће бити и уредник културне рубрике недељника НИН и филмски критичар Драган Јовићевић, који ће говорити о томе на који начин се у нашој кинематографији третирају теме од националног значаја.

Уређује и води Ана Вучковић Денчић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара