Чекајући ветар

Еколошки магазин

Храна будућности је скоро иста као храна из прошлости, само много скупља. Једну трећину од онога што купимо и спремимо - на крају бацимо, што и није нека штета кад помислиш да се адитиви не броје у десетинама, него у хиљадама. Истовремено, Уједињене нације траже начин да остваре план по коме до 2050. више неће бити гладних у свету! И ето изазова средине XXИ века: да гладни почну да једу, а да сити престану да се хране ђубретом пуним отрова. Е, баш што рече Кристина у " Маратонцима" - она за тон филм, а ја за глобални развој.

Када је постала гласна, легитимна жеља грађана Бора да дишу чистији ваздух, проглашена је политичком. А нико не спори загађење... ни прекорачење загађења. Чућете Ирену Живковић, председницу Удружења Избор постоји.

Зашто је свет у коме живимо неодржив, шта једну заједницу чини одрживом и како би она требало да изгледа, а примера има и код нас и у свету - гост емисије је Петар Шумски.

У Србији је основана прва енергетска задруга, у чему је велику подршку пружила Зелена енергетска задруга из Хрватске. Како овакве задруге функционишу и због чега су добре за локалне заједнице, говори Луција Нађ.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се