Чекајући ветар

Еколошки магазин

Један Албанац са Косова тужио је Србију јер му је преоран багрењак. Преорале су га екипе задужене за чишћење и деконтаминацију терена после НАТО бомбардовања. Албанце са Косова неки су уверавали да им Срби подмећу причу о осиромашеном уранијуму, а за то време - страним војницима су стизали камиони са храном и водом, ништа са тог подручја у себе нису ставили, осим ваздуха. Како је чишћен терен и шта би било да су се у тражењу гађаних локација држали искључиво званичних извештаја? Чућете др Јагоша Раичевића.

Група младих истраживача и климатских активиста из организације Један степен Србија урадили су публикацију "Србија без фосилних горива; алтернативни сценарио развоја енергетског сектора до 2050 - транзиција на 100 одсто обновљиве изворе енергије". Да ли је то могуће и на који начин? Гости емисије су Ђорђе Самарџија и Ана Милеуснић.

У уторак почиње Новосадско пролеће, манифестација у којој традиционално учествује и Покрет горана Војводине. Обиље занимљивих садржаја препоручиће вам Алекса Јефтић.

Своје предлоге за Црни и Зелени лист, у акцији "Тражимо загађивача и заштитнике животне средине", даће Ружица Врховац, новинарка Београда 202 и Миодраг Совиљ, дописник Н1 из Новог Сада.

Овде можете преузети образац предлога за „ЗЕЛЕНИ ЛИСТ" и „ЦРНИ ЛИСТ" - 2016. 

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво