Читај ми!

Мећава, јак ветар и сметови у вишим пределима

Мећава, праћена јаким ветром и сметовима, на планинама у Србији донела је проблеме. Неке деонице затворене су за саобраћај, док путем од Брзећа ка Копаонику поново саобраћају возила али је видљивост смањена на 50 метара, а саобраћај успорен због јаког ветра, упозорили су "Путеви Србије". Поново је проходан и пут Сјеница - Нови Пазар. Снег, праћен олујним ветром потпуно је завејао Црну Траву, у тој општини су сметови до два метра. На Старој планини има више од од 90 центиметатра снега. Пут ка Ски центру је проходан, али је отежан због наноса. На Голији је пало пола метра снега. Све путарске службе су на терену, чисти се по приоритетима. Поједини потрошачи на подручју Новог Пазара, Чачка и Лучана остали су без електричне енергије.

Републички хидрометеоролошки завод упозорио је да се у планинским пределима до краја дана и сутра очекује снежна мећава. Удари ветра данас ће достизати 70 километара на сат, а сутра 55. Постепено слабљење ветра и стабилизација времена очекују се сутра поподне и увече.

Посланици Скупштине Србије наставили су расправу о сету правосудних закона, медју којима су предлози закона о судијама и јавном тужилаштву. На дневном реду су 32 тачке.

Председник Александар Вучић изјавио је да Србија не одустаје од будућности коју је зацртала. "Они који одустају, никада не побеђују, а наша Србија ће победити!" - написао је Вучић на Инстаграму резимирајући протеклу недељу. "У недељи за нама, састајали смо се са пријатељима, давали нове контуре великим стратешким пројектима који ће додатно убрзати раст Србије, али смо сведочили и тешким тренуцима и разговорима о судбини нашег Косова и Метохије" - подсетио је председник.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да истрајност Србије на формирању Заједнице српских општина јача позицију наше земље, док премијер привремених институција Аљбин Курти слаби позицију Приштине сваки пут кад каже "НЕ". Брнабићева за Телевизију Прва подсећа да је формирање ЗСО део Бриселског споразума из 2013-те године. Наводи да чак и они који нису савезници Србији по том питању и који су промотери косовске независности, наводе да се прво мора формирати Заједница, па све остало.

На украјинском фронту - тешке борбе за Бахмут: Украјинци гранатирају Доњецку област, док су руске оружане снаге зашле дубље у Угледар. Немачки канцелар Олаф Шолц изјавио је да постоји договор са председником Украјине Владимиром Зеленским да се оружје које Запад испоручује користи само на територији Украјине и да неће бити коришћено за нападе на територију Русије.

Наставља се фудбалска Суперлига Србије, у мечевима 20-ог кола, у Крушевцу играју Напредак и Партизан, два сата касније Нови Пазар дочекује ТСЦ, док ће се од 18 и 30 састати Младост ГАТ и Јавор.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредници вести: Тина Амић и Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара