Читај ми!

Ромкиња - фудбалски тренер 

Гошћа емисије је Надежда Петровић, једина Ромкиња са УЕФА тренерском лиценцом. Од девојчице која је са дечацима играла фудбал испред зграде, преко омладинске репрезентације Србије, па све до једине Ромкиње са УЕФА Ц тренерском лиценцом Наташа Петровић је успела да разбије предрасуде. 

Сада као тренер у алексиначком Женском фудбалском клубу "Морава", осим фудбала и фер плеја, девојчице учи да се држе својих снова и да не одустају, као и да сваки спорт припада једнако и дечацима и девојчицама.

Уз све то, као педагошка асистенткиња у ОШ "Вук Караџић" у Житковцу, помаже у образовању - деци из ромске заједнице. За овај труд је добила и посебну Светосавску награду.

Филм и серија "Круна" -  музичка бајка са елементима трилера у режији Василија Никитовића, је, по речима режисера -својеврсна ода ромској култури. У Београду је представљен почетак снимања а премијера је најављена за предстојећу јесен. Филм ће бити  сниман упоредо са серијом од 12 епизода.

Емисију припрема и води Гордана Нешовић.

 

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи