Почела изградња гасног интерконектора са Бугарском

У Бугарској је почела изградња гасног интерконектора са Србијом, капацитета 1,8 милијарди кубних метара гаса годишње. Тај гасни правац који ће две земље повезати цевима од Ниша до Софије, покренула је и већим делом финансира Европска унија, а обезбедиће не само алтернативно снабдевање гасом Србије и Бугарске, већ и енергетску безбедност читавог региона. Председник Александар Вучић, који је присуствовао церемонији отварања радова, оценио је да ће нови гасни интерконектор донети већу енергетску сигурност за грађане и шансу за нове инвестиције.

Коментаришући сутрашњу седницу Народне скупштине о Косову и Метохији, председник Србије је истакао како би било добро да се постигне што веће јединство, али да не верује у то. Рекао је да живимо у демократском друштву у ком је природно да људи не буду сагласни, али да није природно да се не разумеју када су кључни национални задаци пред њима. Вучић је додао да је формирање Заједнице српских општина озбиљно питање, као и да не постоји рок у ком треба постићи договор поводом плана о нормализацији односа.

У Украјини, најжешће борбе се воде око Бахмута. Руска војска тврди да постепено напредује на источном фронту, а Кијев да је напад код Бахмута одбијен. Украјински безбедносни званичници кажу да Русија планира ескалацију сукоба наредних недеља и тврде да најтеже борбе тек предстоје. Из Кијева поново позивају западне савезнике да пошаљу наоружање, а Шпанија у међувремену у Украјину намерава да пошаље четири до шест тенкова "Леопард 2", наводе мадридски медији.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Реља Трајковић и Тина Амић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи