Читај ми!

Поштари ће и даље доносити пензије на кућну адресу

Готово да нема места у Србији које нема пошту. Некада је то била једина веза са светом у забитим крајевима јер су само у поштама били телефони. Поштари су доносили писма, пакете, телеграме…Како данас ради Пошта, једно од највећих предузећа у Србији са око 15 хиљада запослених и више од хиљаду и по пословница?

Колико је „Пошта Србије" важна корисницима у градовима и најудаљенијим селима у нашој земљи? Да ли ће поштари и даље доносити пензије старијим житељима на кућну адресу? Шта су пакетомати и како ћемо их користити? Одговоре ћемо потражити од в. д. директора Јавног предузећа „Пошта Србије" Зорана Ђорђевића.

У минутима за здравље ћемо говорити о персонализованој медицини и фармакогеномици. Биће речи о значају генетских тестова у индивидуалној медикаментној терапији и о томе зашто један лек не постиже исти ефекат код сваког пацијента који болује од исте болести. О томе колико персонализована медицина може да унапреди лечење тешких болести попут карцинома, али и да „скрати" пут до лека који ефектно делује, сазнаћемо више од др Александра Антовића, специјалисте интерне медицине и истраживача у области фармакогеномике.

Јуче је прослављен свети Сава, дан када се српски народ у земљи и расејању присећа подвига, дела и човекољубља великог српског државника, просветитеља и архиепископа.

Сећање на светог Саву чувамо кроз векове духовним и материјалним даровима. Једно од њих је и Храм светог Саве на Врачару у Београду - грандиозна православна грађевина. Тим поводом смо на Врачарском платоу и у Карађорђевом парку обишли знамените споменике и посетили Светосавски храм са Бојаном Банковић из Туристичке организације водича Србије.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Радио Београд Један, 10:05.

Насловна страница - Фото/Пошта Србије

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара