Читај ми!

Свети сава, школска слава

Свети Сава као једна од најважнијих личности из наше историје, сматра се зачетником српске средњовековне књижевности и заштитником просветних установа. Као школска слава установљен је 1840. године на предлог Атанасија Николића, ректора Лицеја у Крагујевцу, и од тада се слави као заштитник школе, учитеља и ђака. Наш репортер Иванка Јоксимовић јавиће нам како се у београдским школама обележава овај дан.

У корист дигиталног, полако се смањује обим традиционалног банкарства. Мање је шалтера за непосредан рад са клијентима,а неки грађани, посебно пензионери, нису довољно обучени за електронске услуге. По проценама Удружења из Пчињског округа, мобилно банкарство користи око 30 % пензионера. Из Удружења банака наводе да шалтери неће нестати, због оних којима је лични приступ неопходан. Причу о томе припремила је Миљана Окиљевић - Николић.

Користимо прилику да вас у нашем Питању јутра позовемо да нам кажете како се сналазите са е-банкарством, да ли вам олакшава или отежава банкарске трансакције.

Боравак у болници никоме није пријатан, а посебно ако је реч о деци, па још тај боравак траје дуго. После трогодишње паузе такозвани доктори кловнови поново су почели да раде са најмлађим пацијентима у болницама. Гошћа јутарњег програма са којом је разговарала Николина Миљковић је докторка Цица Мица, алијас Тијана Момчиловић.

Са Јаном Урошевић координаторком МОГИС ПРОЈЕКТА разговарамо о Хакатону за студенткиње и средњошколке у оквиру иницијативе „Море Гирлс ин СТЕАМ" са циљем да се оснаже и инспиришу девојчице и девојке да се у што већем броју заинтересују за СТЕАМ области - науку и технологију, инжењерство, уметност/архитектуру и математику.

Милица Трајковић из БИОСЕНС института објасниће ко и на који начин може да се пријави за БиоСенс акцелератор стартапове.

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се