Читај ми!

Ако заборавим…

Крајем прошле недеље одржана је дводневна конференција „Будућност старења" чији је домаћин била Српска академија наука и уметности. Наши, али и међународни стручњаци, говорили су о економским, социјалним и здравственим изазовима са којима се најстарији међу нама свакодневно суочавају. Старост са собом носи болест, немоћ и усамљеност. И на овом скупу је пажња посвећена истраживањима која упозоравају на велики и све чешћи проблем који доноси старење - деменцију. Већина старијих од деменције оболи после 65 године, али се касно примете симптоми, јер су први знаци суптилни, и мислимо да су у вези са годинама. О томе разговарамо са учесницом Конференције др Елком Стефановом, неурологом.

Део данашње емисије резервисан је, као и сваког првог понедељка у месецу, за разговоре са слушаоцима Радио Београда 1, за коментаре, сугестије и примедбе у вези са нашим програмом и емисијама.

Наш гост је књижевник Урош Петровић, учесник Саветовалишта за родитеље, које је одржано у Београду током викенда, под називом „Да растемо срећно и здраво" . Овај награђивани писац је и коаутор НТЦ система учења и аутор концепта који подстиче креативни начин размишљања. Његова дела већ годинама померају границе у савременој литератури за децу и младе, а сам писац, у раду са децом, потенцира идеју „да не постану пуки конзументи неке туђе креативности".


Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи