Читај ми!

Политичке и економске последице рата у Украјини, позиција Србије у глобалним збивањима

Свет се на много начина променио од како је пре више од 9 месеци почео сукоб у Украјини. Крај рата није ни на видику, уместо мировних преговора праве се планови даљег наоружавања Украјине и чвршћег везивања за НАТО пакт, док Русија са друге стране још није употребила ни део војног арсенала којим располаже. О свим последицама које ће сукоб донети још је рано говорити али промењена геополитичка слика и економски показатељи наговештавају да ће глобална подела карата бити другачија од оне коју смо познавали пре почетка турбулентних дешавања.

Као последица тих збивања, када је Србија у питању, појачавају се притисци на Београд да призна независност тзв. Косова и да се, увођењем санкција Русији, сврста на западну страну у сукобу. Последњих дана сведоци смо и проблема који настају због појачаног прилива миграната, такође условљеног бројним сукобима у разним деловима света.

О политичким и економским последицама рата у Украјини, и позицији Србије у контексту глобалних збивања разговарамо са Владимиром Вулетићем, социологом и професором Филозофског факултета.

Уредник и водитељ је Ивана Прибићевић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи