Читај ми!

Више од 1000 миграната из Хоргоша пребачено у прихватне центре

У Хоргошу је мирно после оружаног обрачуна две групе миграната. Шест миграната је у болници, а више од хиљаду пребачено у прихватне центре, каже за РТС помоћник директора полиције, пуковник Драган Васиљевић. Наводи да је полиција пронашла аутоматско оружје, пиштоље, муницију, а код неких су пронађена и обележја такозване О-Ве-Ка. Васиљевић напомиње да акција МУП-а и даље траје на територији целе Србије и да је појачано присуство полиције у свим деловима земље. Позвао је грађане да у свакој ситуацији, у којој сами процене да им је сумњиво понашање миграната, одмах позову најближу полицијску станицу или се обрате најближем полицијском службенику.

Украјинске надлежне службе настоје да обнове снабдевање струјом и водом после недавних руских војних удара који су изазвали велика оштећења на инфраструктурним објектима. Председник Володимир Зеленски изјавио је да шест милиона домаћинстава и даље нема струју. Кијевска општинска администрација саопштила је да сви становници у главном граду имају воду, али да је око 130.000 и даље без струје. Снабдевање струјом, водом, као и грејање биће потпуно обновљено у року од 24 сата. У Херсону на југу Украјине поново је успостављено снабдевање електричном енергијом. Почела је евакуација становника из тог града.

Председник Општине Параћин Владимир Милићевић тешко је повређен јутрос у саобраћајној несрећи у Ћуприји. Њега је на пешачком прелазу, оборио комби, чији је возач побегао са лица места. После указане помоћи у ћупријској болници пребачен је у Универзитетски клинички центар Крагујевац. Полиција интензивно трага за возачем комбија.

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић изјавила је да је у току координирана акција уклањања велике количине плутајућег отпада из реке Лим, који је зауставила ланчаница постављена на територији општине Прибој. Како је навела, већина отпада који је услед падавина и пораста водостаја реке претходних дана доспео на ланчанице није са територије
Србије. "Србија је све урадила како би се вишедеценијски проблем плутајућег отпада на Лиму решио, што очекујемо и од суседних држава", рекла је министарка Вујовић. Она је нагласила да се на ланчаници у Прибоју тренутно налази више од 10 хиљада кубика отпада. Осим што је
велики еколошки проблем, отпад може да угрози и рад Хидроелектране "Потпећ", али и остале хидроцентрале у сливу реке Дрине, упозорила је  Вујовићева.

На 28-ом Фестивалу ауторског филма, који је синоћ отворен у Београду, премијерно ће бити приказан хрватско-српски филм "Да ли сте видели ову жену?" Душана Зорића и Матије Глушчевића. Аутори су окупили регионалну екипу глумаца, а Власта Велисављевић је у овом филну одиграо своју последњу улогу. Пројекција је у МТС дворани у 19 часова.

На Светском фудбалском првенству у Катару, Аустралија је победила Тунис са 1:0. Сада су на терену Пољска и Саудијска Арабија, у 17 часова играће Француска и Данска, а у 20 Аргентина и Мексико. Све утакмице преноси Први програм наше телевизије.

У осмом колу регионалне кошаркашке АБА лиге, Борац ће у Чачку играти против Морнара из Бара. Утакмица почиње у 17 часова.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредници вести: Марица Сердар и Ненад Селаковић

 

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара