Читај ми!

Српска песма и игра на просторима румунског Баната

АКУД „Младост“ из Темишвара постоји од 1969.године. Основали су га студенти српске националности. Важи за најбројније и најстарије српско друштво у Румунији. Конкурс за упис нових чланова повод је за разговор с уметничким руководиоцем „Младости“, Сенадином Крстићем.

У Мађарској је, у суботу 01.октобра, почео попис становништва. Из самоуправе Срба у Мађарској упућен је позив припадницима српске заједнице да учествују у попису будући да ће од пописних резултата зависити и права која ће националне мањине уживати у наредном периоду, до следећег пописа.

У Хрватској је попис обављен прошле године. Ових дана стигли су и коначни резултати. Срба има мање него на претходном попису тако да су изгубили нека права, попут права на равноправну службену употребу језика и писма у Вуковару. Остале резултате пописа анализира Саво Штрбац, председник Докумантационо-информативног центра „Веритас".

Уредница емисије је Гордана Глигорић.

Избор музике: Драган Димић.

veceras.zajedno@rts.rs      

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи