Читај ми!

Најмање 174 особе погинуле на стадиону у Индонезији

У стампеду на фудбалском стадиону у индонежанској провинцији Источна Јава погинуле су 174 особе, а повређених је више од 180, саопштили су локални званичници. До нереда је дошло када је полиција бацила сузавац како би растерала навијаче. Министар за безбедност Индонезије рекао је да је број гледалаца премашио капацитет стадиона, а председник државе је наредио истрагу како би се детаљно испитали безбедносни пропусти и наложио прекид такмичења у првој лиги док се истрага не заврши.

Спољна политика Србије почива на 2 принципа - први је да нашу политику водимо самостално и независно у складу са државним и националним интересима, а други да је водимо у складу са међународним јавним правом, изјавила је премијерка Ана Брнабић. Она је на обележавању Дана сећања на жртве стратишта у Јајинцима, где је убијено скоро 80.000 Срба, Јевреја и Рома у Другом светском рату, истакла да живимо у времену које је најтеже у претходне две деценије.

Украјински председник Володимир Зеленски прогласио је кључни источни град Лиман "потпуно очишћеним" од руских снага, дан пошто је Русија саопштила да се њене трупе повлаче из свог вишемесечног упоришта у Доњецкој области. Мобилисани грађани Русије почели су борбену обуку у центрима за обуку Министарства одбране и на позадинским полигонима, саопштили су званичници. Немачка је најавила испоруку првог противавионског ракетног система "Ирис-Т" Украјини.

У Босни и Херцеговини одржавају се општи избори, девети од потписивања Дејтонског мировног споразума. До сада нису забележене веће неправилности, осим у Новом Граду, где је пет особа лишено слободе због тешке изборне преваре, пошто су листићи на бирачко место стигли унапред попуњени. Биралишта су отворена до 19 часова.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести; Реља Трајковић и Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи