Читај ми!

Путин потписује приступање украјинских области Русији

На великој церемонији у Москви председник Владимир Путин потписаће документа о приступању Русији четири украјинске област у којима је одржан референдум о приступању Руској Федерацији. Резултате референдума не признају Кијев, Вашингтон, ЕУ, НАТО али ни Уједињене Нације. Док Еврпска комисија предлаже осми пакет санкција, у светској организацији се помиње идеја да се Русији ускрати чланство у Савету безбедности. Какве су непосредне последице потеза Русије и да ли ће долазећа зима бити прилика за тражење дипломатског решења питамо нашег сарадника из Москве Бранка Влаховића и политиколога и новинара Бориса Варгу.

Последњи дан септембра са посебном пажњом чекају грађани који отплаћују кредите са променљивим каматама. Некима су рате већ повећане у јуну, а следећи пресек стања је 30. септембра, за клијенте чије су позајмице везане за тромесечни еурибор. Колико ће банке, условљене растом камата Европске центаралне банке, подићи камате, има ли простора да из "својих резерви" ублаже каматни удар на клијенте и да ли у овако турбулентним временима треба тражити прелазак на фиксне камате? Одговоре тражимо од професора Београдске банкарске академије Зорана Грубишића.

Пре 98 година, првог октобра 1924. године Радио Београд се први пут огласио из радио-телеграфске станице у Раковици као први електронски медиј на Балкану, и један од најстаријих у Европи. Наш Радио ће 98. рођендан прославити данас у реновинаром, на далеко чувеном студију 6. Уочи прославе о значају и положају Радио Београда кроз готово век трајања и перспективи радија као медија у свету савремених технологија говоре професорка ФДУ Мирјана Николић и главни уредник Радио Београда 1 Срђан Бошковић.

 

Са вама, Јелена Видић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара