Читај ми!

Мали: Србија у стабилној финансијској ситуацији

"Србија се тренутно суочава са најтежим притисцима од 1999. године, изјавила је премијерка Ана Брнабић. Притисци су, каже, појачани и због потписивања плана консултација између министарстава спољних послова Србије и Русије. Поводом потписивања споразума Србије и Русије, амбасадори САД и ЕУ оценили су да није време за такве споразуме и да очекују додатна објашњења.

Јавни дуг Србије је 31,5 милијарди евра потврдио је за ЕР-ТЕ-ЕС министар финансија Синиша Мали. Уверава да не постоји проблем у отплаћивању доспелих обавеза. Мали каже да ћемо крајем године имати највећи БДП и да ће он износити 60 милијарди евра. Поновио је да најстарије суграђане очекује повећање пензија од 9 одсто 1.новембра, док ће наредно увећање од 1.јануара бити додатних 12 посто. Такође, плате у јавном сектору почетком следеће године ће бити повећане за 12,5 одсто.

Рат у Украјини и ратна дејства око нуклеарке Запорожје покренуо је питање  безбедности нуклерки у свету. То ће бити и главна тема петодневног заседања у Бечу Генералне скупштине "Међународне Агенције за атомску енергију". Међу 175 чланица агенције је и Србија.

Према последњим резултатима, коалиција деснице Ђорђе Мелони убедљиво води, а на другом месту је Леви центар са скоро двоструко мање гласова. Ђорђа Мелони би, ако њена опција победи, била прва жена у Италији на месту премијера.

Све више избеглица окупља се на турској страни границе са Грчком, у покушају да стигну до Западне Европе. Медији јављају да се пре свега ради о Сиријцима, који су незадовољни статусом у избегличким камповима у Турској. Спекулише се да би у каравану организованом преко друштвених мрежа могло да се окупи и до стотину хиљада људи. Грчка планира да заустави масовни прелазак миграната преко своје територије.

Кошаркашице Србије победиле су овога јутра селекцију Малија 81:68, у четвртом колу Групе Б Светског првенства у Сиднеју.
У другом колу Светског првенства, одбојкашице Србије играће од 16 часова против Бугарске.

Уредници емисије Наташа Ракетић и Слободан Петровић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Тина Амић.

Продуценти Ђорђе Радосављевић и Љубинка Добриловић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи