Читај ми!

„Carta Serbica“- боравак без српског држављанства

Велику пажњу, како у Србији, тако и у дијаспори, привукао је најновији програм организације „Тачка повратка“. Назван је „Carta Serbica“. Подразумева низ погодности за наше у дијаспори који, иако српског порекла, немају српско држављанство или су га се, рецимо, због посла у Аустрији или Немачкој, својевремено одрекли, а желе да се врате и одређено време бораве, можда и раде, у Србији. О погодностима које нуди „Српска карта“ говориће Иван Бркљач, директор „Тачке повратка“. 

Славица Кинтеро Мароне познато је име међу нашима у Немачкој где годинама живи и ради. Запослена је у Министарству унутрашњих послова. Потпредседница је Централног савета Срба у тој земљи. Политички је активна. Бори се за права Срба којих, по проценама, има око милион.

Владимир Вукићевић је као мали дечак, због лечења, с породицом отишао у Америку. Тамо је завршио школу и факултет. Данас је успешан предузетник, власник неколико стартап фирми.

Успехом се може похвалити и Марко Николић, професор физичког васпитања, менаджер на Академији за спорт у Кавајту. „Много се ради, али може и много да се заради", каже Марко. Марко је многима познат као хуманитарни радник и мотивациони говорник.

Уредница емисије је Гордана Глигорић.

Избор музике: Снежана Станојевић.

veceras.zajedno@rts.rs

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара