Читај ми!

Рокументарац

Данашњи Рокументарац доноси нове синглове великих имена светске сцене. Пре свих, сингл групе Alter Bridge, можда и понајбољег хард рок састава прогресивног усмерења, који ексклузивно у нашој емисији најављује албум који ћемо преслушавати ове јесени – “Pawns & Kings”.

Потом, "црни Деда Мраз", Ози Озборн стиже у друштву човека са којим је и почео музичку каријеру пре безмало пола века, Toni-јем Iommi-јем, старим саборцем из оригиналне поставе групе Black Sabbath.

А за сладокусце, посебна посластица је припремљена у виду сингла којим Buddy Guy, једно од највећих имена у свету блуза, обележава 65 година од тренутка када се овај музичар из Луизијане упутио у Чикаго, да би тамо постао један од најбољих извођача свих времена.

Е, а кад смо већ код блуза, ваља се подсетити и једног издања од пре 30 година, на коме је учествовао и већ поменути Buddy Guy, а потписао га је и издао у част Muddy-ја Waters-а, човек без кога данашњи рок никада овако не би звучао, отац и мајка свих рок певача данашњице, Паул Родгерс. Слушаћемо пробране нумере са албума "Muddy Water Blues".

И, наравно, као и сваког Августа, чувамо успомену на Краља! На Елвиса! Јер... И после 45 година у његове ципеле, плаве од антилопа, дакако, нико није стао. Нити ће!

Аутор и водитељ, Александар Д. Петровић.

Фамилиологија Фамилиологија

Autor:
Редакција за децу и младе

Програм за децу и младе Радио Београда 1 постоји пуних шест деценија. Од тренутка када је Радивоје Лола Ђукић добио «партијски» задатак да организује нешто што би деци тих година било забавно и корисно, он је, талентован и мудар, направио дечју групу. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи