Тродневна жалост у Црној Гори

Црној Гори је почела тродневна жалост, после трагедије у цетињском насељу Медовина у којој је убијено 11 особа, а шест повређено. У Клиничком центру Црне Горе хоспитализоване су и оперисане четири особе, од којих је једна животно угрожена, док су два пацијента у цетињској болници ван животне опасности. Околности трагичног догађаја се још утврђују. Председник Србије Александар Вучић изразио је саучешће црногорском народу, а најискреније саучешће упутио је и Патријарх српски Порфирије. Посета патријарха Херцег Новом, планирана за сутра и прекосутра, одложена је због саосећања са ожалошћенима, саопштила је Митрополија црногорско-приморска и навела да је нови термин посете 29. и 30. август.

У Гораждевцу се обележава 19 година од злочина у којем су непознате особе из калашњикова пуцале на српску децу која су се купала у реци Бистрици и убиле Ивана Јововића и Пантелију Дакића. Тешко су ранили Марка Богићевића, Драгану Србљак, Богдана Букумирића и Ђорђа Угреновића. За злочин нико није одговарао. Деца, убијена и рањена док су се купала у Бистрици, симбол су мучеништва и страдалништва српског народа на Косову и Метохији, али и злочиначког плана за истребљење Срба са простора покрајине, који се нажалост, спроводи и данас", навео је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Москва је упозорила Вашингтон да би евентуално стављање Русије на листу земаља које спонзоришу тероризам, са дипломатске стране била тачка без повратка и окидач за тотални прекид односа између две државе, пренео је "Гардијан". Наводе и да би свака могућа америчка заплена руске имовине тотално уништила билатералне односе што није ни у руском ни у америчком интересу.

Министарство рударства и енергетике поднело је Вишем тужилаштву у Нишу кривичну пријаву против 14 особа, које сматра одговорним за несрећу у руднику "Соко" код Сокобање у којој је погинуло осам, а повређено 20 рудара, изјавила је за Тањуг државна секретарка Јованка Атанацковић. Навела је како желе да се још једном испитају све околности и да се утврди истина о несрећи.

Српски тенисер Миомир Кецмановић на старту Мастерса у Синсинатију играће против Шпанца Пабла Карења Бусте, док ће ривал Филипу Крајиновићу бити Британац Данијел Еванс, одлучено је жребом. Новак Ђоковић не игра на турниру због вакцинације, док ће Душан Лајовић место у главном жребу тражити кроз квалификације.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић
Уредници вести: Тина Амић  и Реља Трајковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се