Читај ми!

Колоне на граничним прелазима

Другог дана викенда, гужве на граничним прелазима. Вишесатна чекања су на Батровцима и на улазу и на излазу из земље, а још веће гужве очекују се током дана. Колоне возила су на Хоргошу на улазу у Србију. На Прешеву се на излаз из земље чека око 3 сата. На Градини је више возила на излазу из земље, односно улазу у Бугарску. На Гостуну се чека око 45 минута на прелаз границе.

Велики пожар који је од петка горео код Прешева је под контролом. Ватра је гашена и са земље и из ваздуха, а хеликоптери МУП-а су у 32 налета бацили 30 тона воде. Под контролом је и пожар који је избио на Вршачком брегу. Он је у већем делу локализован, а најтежа ситуација била је ноћас, када је јак ветар распламсао ватру и додатно отежао гашење. На терену су ватрогасне јединице из Вршца, али и из Панчева, Беле Цркве и Пландишта.

Привремене интитуције у Приштини ослободиле су притворену руску новинарку Дарију Асламову која је синоћ приведена на Косову и Метохији, а она је потом ступила у контакт са руском амбасадом у Београду, пренела је агенција РИА Новости. Асламова је приведена синоћ, осумњичена за шпијунирање у корист руских обавештајних служби.

Привођење Дарије Асламове од стране полиције на Косову, представља још једну у низу провокацију те непризнате државе, саопштила је амбасада Русије у Београду. Позивају секретаријат Уједињених нација, УНМИК, Мисију ОЕБС-а на Косову, Мисију Европске уније и стручне међународне организације да одмах реагују.

Ни протекла ноћ на Блиском истоку није била мирна. Израелски премијер Јаир Лапид саопштио је да ће војска те земље наставити да гађа циљеве у Појасу Газе "на прецизан и одговоран начин, како би што је могуће мање угрозила цивиле". Власти Израела процењују да је у ваздушним нападима њихових снага убијено око 15 милитаната. Министарство здравља Газе саопштило је да је најмање 29 људи убијено, укључујући и шесторо деце, као и да су најмање 253 особе рањене.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Реља Трајковић и Ненад Селаковић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи