Читај ми!

Борељ позвао Вучића и Куртија у Брисел

Високи представник Европске Уније за спољну политику Ђузеп Борељ потврдио је да је званично упутио позив председнику Србије Александру Вучићу и премијеру привремених приштинских институција Аљбину Куртију за састанак у Бриселу 18. августа. Борељ је на Твитеру написао да позива Вучића и Куртија како би разговарали о даљем напретку измедју Приштине и Београда.

Председница Владе Србије Ана Брнабић рекла је за РТС да не види простор за конкретан напредак у разговорима председника Вучића и Куртија. Објашњава да код њега не постоји жеља за разговором. Брнабићева наглашава да морамо да чувамо мир, али, каже, то никада није било теже.

Брзом интервенцијом ватрогасаца-спасилаца Сектора за ванредне ситуације са земље и припадника Хеликоптерске из ваздуха, пожар који је јуче избио у околини Прешева, за мање од 24 часа стављен је под контролу, наведено је у саопштењу МУП-а. У интервенцији тренутно учествује 70 ватрогасаца-спасилаца са 26 возила. Нема угроженог становништва ни објеката, наведено је у саопштењу.

У зони између Тајвана и Кине у војним вежбама учествује више од 100 борбених авиона Кине и 10 ратних бродова. Кинеска војска наставља да "проверава заједничку борбену готовост трупа", саопштио је Пекинг. На то је Тајван одговорио распоређивањем авиона, бродова и ракетних система на копну.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Владимир Михајловић и Тина Амић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи