“Европа одозго” - Србија

Током овог таласа епидемије коронавируса лекари су углавном сложни у оцени да се омикрон варијанта коронавируса изгледа прилагодила нама и да обољевање има блаже форме него раније. Међутим, истичу да и даље морамо бити обазриви и посебно одговорни према старима и болеснима. Такође не смемо заборавити да је то системска болест и да може изазвати постковид. Дакле, кад кажемо да се вирус прилагодио нама, то значи да је направио компромис са своје стране, па даје лакше облике болести, а ми бисмо морали да га прихватимо да је ту и да живи с нама. О специфичностима овог таласа епидемије разговарамо са вирусологом Миланком Шеклером.

Средином септембра, на каналу Националне географије почеће нова сезона чувеног документарног серијала "Европа одозго", а ове године циклус емисија започиње епизодом која је посвећена Србији. Захваљујући најсавременијој технологији, наша земља биће приказана као никада до сада, уз невероватне снимке из ваздуха, У првој епизоди новог циклуса камере Националне Географије лете изнад Суботице, Засавице, тврђаве Голубац, над Златибором и изнад многих других места. О својим искуствима током снимања ових спектакуларних кадрова говориће сниматељи Драган Трифуновић и Драган Глишовић.

Гошћа Магазина на Првом је дописница РТС-а из Милана, Сања Лучић, са којом ћемо разговарати о актуелним догађајима у Италији везаним за ситуацију са епидемијем корона вируса, летњим пожарима на Медитерану и најављеним мерама штедње које су изазаване енергетском кризом.

Са вама је Мирјана Никић.


Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи