Зашто је у Србији све мање грађевинских радника?

Грађевинари данас обележавају свој дан. Посла има, јер се свуда гради, али је мало радника. Све чешће се говори о увезеним радницима, како би се задовољиле све потребе. Колико се положај грађевинара променио последњих година И како страни радници утичу на плате, разговарам са Сашом Тораковићем, председником Синдиката грађевинара. ПИТАЊЕ ЈУТРА: Како решити проблем и задржати грађевинаре?

Стручњаци Светске асоцијације произвођача јабука и крушака прогнозирају да ће род тог воћа због неповољних временских прилика ове сезоне да буде мањи од 12 до чак 20 одсто у односу на просечне године. На годишњем скупу Асоцијације који је први пут одржан у Београду чуло се да потрошња јабука и крушака опада, а да трошкови производње расту што је нови изазов за оне који су се определили да живе од тог воћа. У Србији је све спремно за бербу која почиње половином августа.

На ауто-путевима у Србији због непрописног коришћења зауставне траке живот је изгубило више од 20 људи у последњих пет година, упозоравају Путеви Србије, који су покренули кампању "Не вози зауставном траком, не заустављај живот". Кампања се спроводи како би се утицало на понашање возача који непрописно користе зауставну траку на аутопуту и има за циљ да промени њихов начин понашања како би зауставну траку ослободили за кретање возила под ротацијом.

Холивудски глумац, режисер и продуцент Џон Малкович гостује данас,у оквиру Зајечарског културног лета, на Феликс Ромулијани и АртЛинк фестивалу. Малкович ће, у оквиру своје европске турнеје, извести "Паклену комедију" заједно са оркестром Бечке академије и Вроцлавским барокним оркестром.

Уредник и водитељ: Николина Миљковић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара