Читај ми!

Могу ли ЕУ и САД да натерају Приштину да одустане од једностраних потеза?

Под притиском међународне заједнице, Приштина је, у недељу увече, на месец дана одложила примену одлуке о забрани српских регистарских таблица и личних докумената на Космету која је довела до усијања атмосферу пре свега на северу покрајине. Како разумети захтеве ЕУ и америчке амбасаде да Приштина одустане од једностраних потеза, да ли је месец дана довољан рок да дипломатија нађе решење како би се избегла нова ескалација и када би се могли стећи услови за наставак преговора у Бриселу на највишем политичком нивоу? Саговорник Магазина је дипломата Зоран Миливојевић.

Манастир Светих Архангела, у кањону реке Бистрице, недалеко од Призрена је задужбина цара Душана из 14. века. Након освајања Призрена 1455. године, Турци су разорили манастир, а од друге половине 16. века почиње његово рушење до темеља. Обнова манастира је почела тек у ново доба, 1995. године, да би, током 1999. године и мартовског погрома 2004, светиња до краја изгорела. Данас, под заштитом немачких снага КФОР-а, са игуманом Михаилом Тошићем, у манастиру живе монаси који чувају и обнављају манастир. Манастир је 26. јула прославио славу - Сабор Светог Архангела Гаврила, а на слави је била наша Тијана Сибиновић.

Влада је регулисала износ максималне цене бензина БМБ 95 и евродизела док нафтне компаније могу саме да формирају цене за обогаћена горива, која су некада и једина доступна на пумпама. Зашто је гориво на пумпама на ауто-путу скупље него у граду, и да ли се јефтинији деривати могу наточити само у насељима питамо Томислава Мићевића из Удружења нафтних компанија Србије.

Са вама, Јелена Видић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара