Читај ми!

Шпански премијер Педро Санчес у Београду

Шпански премијер Педро Санчес долази у дводневну посету Србији којом почиње турнеју по Западном Балкану. Како су пренели шпански медији, циљ његовог четвородневног пута је да се „поново активира, оживи и ревитализује процес проширења“ ЕУ на овај регион. Шпанија је највећа и најразвијенија чланица ЕУ која не признаје независност Косова што ће, како се очекује, бити једна од главних тема званичних разговора премјера Санчеза и председника Александра Вучића. О значају посете председника владе Шпаније Србији и региону за Магазин говори Рајко Петровић, хиспаниста и сарадник Института за европске студије.

Нови талас корона вируса озбиљно се захуктава. У нашој земљи дневно се регитсрује око шест хиљада заражених а расту и бројеви хоспитализованих и преминулих. Само у ковид болници у Батајници број пацијената се за месец дана повећао седам пута. Због све већих гужви у многим градовима ковид амбуланте раде продужено, до 22х. Да ли се разматра реактивирање неких противепидемијских мера и има ли разлога за страховање да ће се у ковид режим поново враћати болнице широм земље питаћемо државног секретара у министарству здравља Предрага Саздановића.

Пред нама је још један викенд и бројне туристичке манифестације у готово свим деловима Србије. У Магазину најављујемо "Шумадијске дане шљиве" у Страгарима и Сајам Дунава у Голупцу.

Са вама - Јелена Видић.

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи