Читај ми!

Летње школе-промотери српског језика и културе

Летња школа српског језика и културе за децу из расејања и Србије „Свети Сава“ може се похвалити традицијом дугом 25 година. После двогодишње паузе због пандемије, Школа је поново угостила децу и младе из дијаспоре жељне учења српског језика, дружења с вршњацима, и упознавања знаменитости Београда и његове околине. О раду ове школе, јединствене у Србији, говориће ђаци и директорка, Радмила Кунчер.

Матица српска-Друштво чланова у Црној Гори, уз подршку Управе за дијаспору Министарства спољних послова Србије, организовала је, у Никшићу, Другу летњу школу српског језика за странце. До недеље, 31.јула, када се школа завршава, полазници школе, који су дошли из 12 држава, уче српски језик и културу, а кроз ваннаставне активности, упознају се са туристичком понудом Црне Горе. Међу полазницима школе су будући професори, преводиоци, историчари, теолози, уметници...О раду са, како истичу, „будућим промотерима српског језика у земљама из којих долазе" говориће проф. др Јелица Стојановић, председница Матице.

Тамара Весна је оснивач и директор Српске телевизије УСА из Чикага. Недавно је боравила у Србији како би примила награду „Бранислав Мане Шакић". Награда се додељује за очување српској језика и неговање културе говора у електронским медијима у Србији и расејању. Питаћемо је, између осталог, како протичу припреме за чувену „Србијаду" и које су још теме ових дана „у фокусу" чикашких Срба.

Уредница емисије је Гордана Глигорић.

Музичка уредница: Снежана Станојевић.

veceras.zajedno@rts.rs 

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи