Читај ми!

Где завршавају огромне количине отпада?

Један од највећих еколошких проблема у нашој земљи је неадекватно управљање отпадом. Само 11 општина има изграђене санитарне депоније и на њима заврши тек петина отпада. Дивљих је неколико хиљада. Када отпад није збринут на одговарајући начин он постаје опасност за животну средину. Тога, нарочито, постајемо свесни у топлим периодима у каквом смо ових дана. Убрзано разлагање отпада емитује бројне токсичне супстанце, а изузетно је велики ризик и од пожара. О томе ћемо разговарати са професором Хемијског факултета, др Константином Илијевићем.

Скоро два месеца у функцији је интернет портал посредством којег се могу детектовати и пратити пожари на пољопривредним подручјима у Србији. То су углавном паљевине жетвених остатака, а на овим високим температурама врло су опасне јер лако могу да се претворе у пожаре огромних размера. Како функционише и какав је досадашњи ефекат сазнаћемо од једног од креатора портала "дим.рс", Гордана Мимића из Института Биосенс.

Први хитац у Великом рату испаљен је 28. јула 1914. године, са брода који се тада звао "Бодрог", а данас "Сава". Усидрен је испод Бранковог моста и претворен у музеј. У емисији ћемо чути репортажу о овом пловилу и причу која га прати.

Уредник и водитељ Оливера Стајић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара