Врућина и ментално здравље

Да ли сте се некада запитали да ли су ове две појаве међусобно повезане? Ових дана главна тема за све нас је врели тропски талас који температуре у Србији подиже и до 40 степени. Сви се једни другима јадамо на високе температуре и прижељкујемо освежење које још није на видику. Да ли врућине утичу и на наше психичко стање питаћемо слушаоце у рубрици "Питање јутра", али ћемо то питање поставити и директорки психијатријске болнице "Др. Лаза Лазаревић" Ивани Сташевић Карличић. Она ће нам, ипак, највише причати о новој апликацији за мобилне телефоне која је намењена побољшању нашег менталног здравља.

Мало више пажње посветићемо музици. Од нашег колеге из музичке редакције Ненада Камиџорца чућемо како је протекао 35. Сабор фрулаша у Прислоници, а од Ђурђе Папазоглу, уметничке директорке програма „Музика наде" сазнаћемо какве су утиске из Мадрида донели наши млади музичари који су тамо наступали под слоганом  "Свирамо да бисмо променили свет".

И док наше шахисткиње почињу да се такмичена Шаховској олимпијади у Индији, од колеге из зрењанинског дописништва РТС Милета Новаковића сазнаћемо како су се оне припремале за ово такмичење у близини Зрењанина.

Као и сваког јутра преносимо вам најсвежије вести из земље, региона и света.

Уредник и водитељ Миша Стојиљковић.

Пробудите се уз Радио Београд 1!

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се