Председник Вучић почео консултације о новој Влади Србије

Консулатције о мандатару нове Владе Председник Србије Александар Вучић почео је са коалицијама Албанаца долине, Заједно за Војводину-Војвођани и Муфтијин аманет. На састанак је била позвана и странка СДА Санџака Сулејмана Угљанина, али се није одазвала позиву. Вучић ће наставити консултације и у наредна три дана.

Представници Самосталног синдиката у Фијату и ресорних министарстава састаће се у 14 часова у Председништву Србије како би завршили преговоре о статусу запослених у крагујевачкој фабрици аутомобила. То је за РТС рекао председник те синдикалне организације Саша Ђорђевић. Разматраће се број пријављених за иностранство, запошљавање у другим компанијама и рањиве категорије.

Пад цена гвожђа, челика и дрвне грађе прати вртоглави пад цена бакра, које су стигле до најнижег нивоа у последњих 17 месеци. Последица поремећаја на глобалном тржишту је и најава Железаре Смедерево да ће до краја месеца угасити једну пећ.

У Украјини су настављене борбе, најжешћи окршаји на истоку земље су у региону Доњецка. Поново је гранатиран Харков, погођена је и школа у Доњецку. У руском ракетном нападу на град Виница, погинуло је 17 особа, а 25 повређено, саопштила је украјинска државна Слуззба за ванредне ситуације. На југу, украјинске снаге погодиле су две војне контролне тачке и узлетиште на подручју под контролом Русије.

Француска обележава Државни празник - Дан пада Бастиље, свечаностима и традиционалном војном парадом, ВО  које је предводио председник Емануел Макрон у присуству чланова Владе и војске. Дуж авеније Јелисејских поља, од Тријумфалне капије до Трга Конкорд, марширало је шест хиљада учесника. Међу њима припадници копнене војске, морнарице, а париско небо надлеће на десетине авиона и хеликоптера. Овогодишњи слоган параде је "Дељење пламена", а одржава се у околностима рата на европском тлу - у Украјини.

Почиње упис у средње школе за ученике који су распоређени у првом уписном кругу и трајаће два дана, док ће преко портала Моја средња школа упис бити омогућен електронски до 20-ог јула. Данас је и попуњавање и предаја листе жеља за други уписни круг електронским путем или непосредно у школи, док ће сутра бити објављен коначан распоред ученика по школама у другом уписном кругу.

Кошаркаши Црвене звезде играће у Турској против Ефеса у првом колу нове сезоне Евролиге, док ће Партизан играти са Албом у Берлину, саопштено је на сајту тог такмичења.

Уредници емисије Наташа Ракетић и Мирослав Војводић.

Уредници вести Ненад Селаковић и Тина Амић.

Продуцент Срђан Манојловић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи