До краја године 5 милиона динара инвестиција у ивањичку путну инфраструктуру

Европски парламент је са 523 гласа за, 78 гласова против и 34 уздржаних увојио резолуцију о Србији. Захтева се да поред владавине права и слободе медија, Србија уведе санкције Русији, а да се дијалог о нормализацији односа с Приштином заврши међусобним признањем. Известилац за Србију Владимир Билчик рекао је да је Европски парламент посвећен приступању наше земље Европској унији, али да посланици инсистирају да се процес заснива на политичкој вољи, реформама у кључним областима и посвећености европским вредностима. Резолуција нема правну снагу, али представља смернице за земље кандидате за чланство у Унији.

Председник Александар Вучић у посети је Моравичком округу. У Ивањичком селу Радљеву обишао је породичну фирму за производњу садница, откуп и прераду јагодичастог воћа Флорива. У Ивањици је разговарао са председником те општине, као и са председницима Сјенице, Рашке, Ариља, Косјерића и Пожеге. После разговора, председник је пренео новинарима да је било речи о великим улагањима, пре свега у путну инфраструктуру.

После синоћњег невремена у Београду градоначелник Александар Шапић рекао је да су сва јавна комунална предузећа била на терену. То је било неопходно јер је количина падавина у Београду била изузетно велика, навео је Шапић. Шапић је додао да ће град наставити да ради на промени сливника како би проток воде био већи. Председник општине Нова Варош Радослав Васиљевић рекао је за Радио Београд да су надлежне службе те општине на терену и процењују штету јучерашњег великог невремена како би се становништву помогло у најкраћем року. Угрожени су пољопривредни усеви у четири села, а оштећени су и грађевински објекти. У појединим засеоцима општине Ивањица падао је град величине ораха, а има штете у малињацима и на другим усевима, као и на сеоским путевима. Са 19 противградних станица испаљено је 90 ракета, каже председник општине Ивањица Момчило Митровић.

Компанија Метито из Уједињених Арапских Емирата ангажована је да пречисти воду за пиће у Зрењанину. У Влади Србије потписан је уговор којим је та компанија добила концесију на 25 година и уложиће 18 милиона евра како би се решио дуготрајни проблем тог града. После потписивања уговора, премијерка Ана Брнабић је рекла да ће влада уложити 510 милиона динара у санацију водоводне мреже и замену азбестних цеви у Зрењанину.

Цена нафте је у паду, јуче је била испод, а данас изнад сто долара, што је и до 15 одсто нижа цена него прошле седмице. Анализе показују да је разлог страх од рецесије светске привреде. Цена гаса је пак задржала висок ниво-премашује 1700 долара, као и цена струје - мегават сат је изнад 350  долара.

Уредници емисије Наташа Ракетић и Мирослав Војводић.

Уредник вести Ненад Селаковић.

Продуцент Александар Радовић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи