Читај ми!

Русија саопштила да контролише украјински Лисичанск

Настављени су сукоби у Украјини. Министар одбране Русије Сергеј Шојгу обавестио је председника Владимира Путина о, како је наведено, ослобађању Луганске области и успостављању пуне контроле над градом Лисичанском и оближњим насељима, преносе руски медији. Најмање три особе су погинуле и десетине стамбених зграда оштећене у ракетном нападу украјинске војске на руски град Белгород близу границе са Украјином, саопштиле су локалне власти. Украјинске снаге погодиле су и руску војну базу у јужном граду Мелитопољу. Руска војска је преузела контролу над деловима југа Украјине.

Држављанин Авганистана ухапшен је због сумње да је јуче ујутру учествовао у сукобу између две групе миграната близу мађарске границе код Суботице, у којем је једна особа смртно страдала а шест је повређено, саопштио је МУП. Осумњиченом 26-годишњем Авганистанцу одређено је задржавање до 48 часова. Сви повређени мигранти у оружаном сукобу који се догодио у насељу Макова седмица на периферији Суботице, укључујући и 16-годишњу девојчицу тренутно су у стабилном стању.

И даље је веома тешка ситуација на аеродрому "Хитроу" у Лондону због смањених услуга услед недовољно запослених радника. Ер Србија је била принуђена да откаже поподневне летове суботом и недељом током читавог јула, почев од наредне суботе. Данашњи поподневни лет до Лондона Ер Србија ће морати да обави јер у супротном губи право слетања на Хитроу у одређено време. Биће могуће путовати искључиво са ручним пртљагом. На повратном лету из Лондона превоз путника неће бити могућ.

Ватерполисти Србије играће против Сједињених Америчких Држава за пето место на Светском првенству у Будимпешти. Утакмица почиње у 17 часова. Пренос је на Другом програму РТС-а. У финалу од 20 часова састаће се Италија и Шпанија.

Кошаркаши Србије састаће се са селекцијом Белгије у последњем колу прве фазе квалификација за Светско првенство. Утакмица у хали Чаир у Нишу почиње у 21 час.

Новак Ђоковић играће у осмини финала Вимблдона против Холанђанина Тима Ван Рајтховена. Меч почиње око 18 часова и 30 минута. Пренос је на Првом програму РТС-а.

Фудбалери Црвене звезде играће пријатељску утакмицу са екипом Зенита. То је последњи, четврти меч на припремама у Словенији. Утакмица почиње у 19 часова. Пренос је на РТС-у.


Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредници вести: Тина Амић и Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се