Још једно ограничење цена гаса и горива

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да најновијим једностраним потезима о укидању српских личних карти и регистарских таблица, Приштина противправно врши институционално насиље над Србима на Косову и Метохији. Оценио је како је то апсолутно кршење свих споразума и договора, пре свега споразума о слободи кретања, чиме се угрожавају мир и стабилност. Петковић је рекао и да портпарол Европске уније Петер Стано једнострано тумачи споразум са Приштином и "чита само оно што њему одговара".

Украјина је оптужила Русију за напад на цивилне објекте у Одеси, при чему је, како се наводи, погинуло најмање 20 људи. Москва демантује оптужбе и додаје да су на мети руских снага искључиво циљеви који се користе у војне сврхе. Борбе се настављају у Донбасу, а најтеже су око града Лисичанска. Кијев верује да ће успети да сачува већи део своје територије и у погодном тренутку покрене противофанзиву. Западни савезници су поновили да ће наставити подршку Украјини. Европска перспектива Кијева је јасна, али се на путу ка чланству у Унији морају испунити неопходне обавезе, поручено је из Брисела.

Цена гаса на светском тржишту поново расте, па је Влада Србије опет ограничила цене гаса и горива. Енергетска криза је све већа, циљ мера Владе је смиривање тржишта енергије и заштита грађана и привреде од последица све виших цена енергената. Истовремено, Влада је олакшала процедуре за грађане који желе да ставе соларне панеле и сами производе обновљиву енергију.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да је свих 492-оје радника Фијата добило отпремнине у складу са договором који су постигли са председником Александром Вучићем, а то значи по 790 евра, односно 93.000 динара по години стажа. Она је додала да су ти радници, у ствари, и били технолошки вишак. Премијерка је рекла да су остали радници потребни "Стелантису", али се ради о томе да ли желе да оду у иностранство док не почне да се прави електрични модел у Крагујевцу, од 18 месеци до највише 24 месеца. Подсетила је да радници Фијата имају још недељу дана да се изјасне о понуди за рад у иностранству.

Данас су објављени прелиминарни резултати полагања мале матуре. Биће доступни на порталу Моја средња школа у петак, где ће родитељи и ученици имати увид у сва три теста. Сутра до 16 сати ученици могу да поднесу жалбу, електронски или у својој основној школи. Коначни резултати биће објављени 5. јула. Коначни резултати завршног испита биће објављени у уторак, 5. јула 2022. године. Листу жеља ће моћи да поднесу преко портала mojasrednjaskola.gov.rs  до 6. јула, уз могућност неограничених измена и допуна.

На Вилмблдону око 16 сати у трећем колу почиње српски дуел између Новака Ђоковића и Миомира Кецмановића. Меч преносимо на Првом програму.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Ненад Селаковић и Ирена Јеловац.

Продуцент Александар Радовић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи