Читај ми!

Свемирски баскет

Светске шампионе у баскету 3x3, репрезентативце Србије, синоћу су на аеродрому "Никола Тесла", где су им дочек приредили најближи чланови породице и пријатељи. Већ данас, званична свечаност одржана је у националној кући кошарке, где су још једном одати комплименти Дејану Мајсторовићу, Страхињи Стојачићу, Михаилу Васићу и Марку Бранковићу. Наши мајстори баскета, петоструки освајачи титуле првака света, изразили су задовољство због новог злата и најавили напад на олимпијску титулу у Паризу 2024. године.

Репрезентација Србије у ватерполу дознала је име ривала у четвртфиналу, пошто је Хрватска савладала Грузију. Играће се, дакле, `балкански ел класико`, и то сутра од 16 часова. Наши `делфини` имали су чак четири дана одмора, то може бити добро, али може бити и мач са две оштрице. Наш колега Милан Биговић је на лицу места и јавља нам се са најновијим информацијама и играчима и стручњацима обе репрезентације.

Филип Крајиновић једини је српски представник који у уторак излази на вимблдонски терен не пре 16.20 часова. Крајиновић се у првом колу састаје са Јиржијем Лехечком из Чешке. Најновије вести са Вимблдона нису добре- после Чилића, коронавирус није мимоишао ни Италијана Беретинија, здравствена опасност надвила се над турнир у Лондону. Чилић је 23. јуна тренирао са Ђоковићем на Централном терену, а Надал је истог дана тренирао са Беретинијем, па остаје да се види каква ће бити ситуација са српским и шпанским тенисером. Новак је у међувремену савладао Сонвуа Квона у првом колу Вимблдона, док га у другом очекује дуел са Танасисом Кокинакисом из Аустралије.

На Медитеранским играма у Алжиру наше одбојкашице јутрос су савладали Хрватску резултатом 3-2, док су одбојкаши забележи још један, други пораз, овога пута од Шпаније, у тај брејку. Ватерполисти Србије савладали су убедљиво Потругалију са 16-3, у току је меч рукометаша са Египтом. Остале најновије вести - рукометаши Србије налазе се у трећем шеширу уочи жреба за Светско првенство, које ће бити одиграно од 12. до 29. јануара наредне године у Пољској и Шведској, саопштила је Међународна рукометна федерација. Жреб ће бити одржан у суботу, 2. јула, у Катовицама. Кошаркаш Црвене звезде и репрезентативац Србије Никола Калинић напустиће Црвену звезду и каријеру наставити у Барселони. Тамошњи медији наводе да су се играч и клуб договорили, али да трансфер још није комплетиран.

О овим и другим вестима из домаћег и међународног спорта у данашњем Спортском журналу, у чијој реализацији учествују и Жарко Бован, Весна Гемовић, Милан Биговић и Слободан Игрутиновић.


Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара