Корона је и даље међу нама

Иако је епидемијска ситуација у Србији стабилнија, бројеви новозаражених ковидом 19, на дневном нивоу, су још увек троцифрени, а последњих дана примећује се и благи пораст броја оболелих. Лекари кажу да ће бити још таласа епидемије коронавируса, али да то неће угрозити здравствени систем. У исто време, Европска агенција за лекове (ЕМА) упозорила је да варијанте БА.4 и БА.5 омикрон соја вируса Сарс-Ков-2 постају доминанте у Европи што ће "вероватно резултирати повећањем случајева инфекције ковид 19 у наредним недељама". Земље се позивају да надзиру кретање и ширење вируса ковид 19, нарочито код старијих од 65 година, а из ЕМА понављају да су вакцинација и примање бустер дозе и даље приоритети у заштити. Шта нас, судећи према благом повећању броја заражених, очекује на јесен и да ли ће бити још забрињавајућих нових сојева вируса корона, питамо епидемиолога Бранислава Тиодоровића.

У свету и код нас се обележава Међународни дан јоге, чиме се указује на значај који она има у холистичком приступу здрављу и на све предности практиковања јоге у циљу унапређења здравља целокупне светске популације. Јога доноси хармонију у свим сферама живота, већ дуго је познат њен утицај у превенцији болести, промоцији здравља и решавању многих поремећаја узрокованих савременим начинима живота. Наш гост је Даница Миљковић, инструктор Yoge у Gopi Yoga центру.

Легендарни шведски бенд ABBA поновно је на турнеји и то у облику аватара обучених у дигиталну одећу. Култна шведска група је још  2017. године најавила турнеју под именом ABBAtars на којој ће наступати у дигиталном издању. Турнеја се чекала пет година, да би крајем маја најзад започела у Лондону. Захваљујући најсавременијој тродимензионалној технологији сада се љубитељима овог мешовитог квартета пружа прилика да их гледају на „наступима" у лондонској „ABBA Арени", или негде друго широм наше планете, према прилици. Визуелно уживање је потпуно, јер оно што се публици нуди су дигитализовани ликови шведске четворке, једнако млади, лепи и распевани, какве их памтимо. Да ли ће нам овако изгледати концерти у будућности, једно је од питања за Александра Станојевића, музичког уредника Београда 202.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи