Читај ми!

„Отворени Балкан“ између економије и политике?

Може ли ближа регионална сарадња да буде адекватан одговор на бројне проблеме који постоје на простору Западног Балкана? Да ли се нагомилане историјске несугласице лакше превазилазе кроз привредно повезивање? Које су предности заједничког тржишта и слободног кретања људи и капитала? Ко подржава Иницијативу „Отворени Балкан“, а ко је и зашто оспорава? То су нека од питања за наше госте, Ненада Ђурђевића, саветника председника Привредне коморе Србије и Александра Попова из Центра за регионализам.

Последњих неколико година Београд је угостио многа звучна имена из света и региона. Шести "Београдски контрапункт", међународна конференција која окупља признате уметнике и мислиоце, одржаће се 21. јуна у Југословенској кинотеци и посвећена је нашем најпознатијем научнику Николи Тесли. На скупу ће се између осталог разговати о месту и улози Тесле и његовом доприносу у представљању Србије, њене традиције и дипломатије. О значају културе у повезивању људи и брисању граница, разговарамо са Јеленом Ђорђевић из Завода за проучавање културног развитка који је заједно са Министарством културе и информисање организатор овог догађаја.

Абортус је у већини европских земаља легалан медицински захват и сматра се цивилизацијским достигнућем. Међутим, последњих година се уочавају промене у гледишту на ово, Уставом стечено право, које се све више ограничава. Како је одлука о прекиду трудноће поново постала предмет озбиљних полемика у свету, али и на нашим просторима? Зашто се легалан прекид трудноће доводи у питање и отвара расправа чије је женско тело и да ли су жене криве за пад наталитета? На чему се заснивају аргументи покрета који полазе од става да је фетус људско биће и да је сходно томе, абортус убиство које се ничим не може оправдати; чак ни у случају инцеста, силовања или тешког обољења фетуса, осим, евентуално, потребом да се заштити живот саме труднице? Гости: проф. др Дејан Филимоновић, гинеколог и начелник Одељења за високоризичну трудноћу клинике Народни фронт, проф. др Невена Чаловски Херцог, породични психотерапеут и Марија Стајић, едукатор за методу праћења плодности ФЕММ

Уредник и водитељ Дијана Иванов Кадић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи