Читај ми!

Да ли је све што је ледено, слатко и хладно - сладолед?

Топло време тражи слатко освежење, а на врућини највише прија расхладити се добрим сладоледом. Нуде нам се разни укуси од слатких до сланих, а неретко се у понуди нађу и вегански сладоледи. Која је разлика између сладоледа и осталих сладоледних дезерата Николина Миљковић разговара са прехрамбеним технологом Миланом Милетићем.

Осмаци су се распустили прошле недеље, а крајем јуна их очекују завршни испити. Како би им припреме и провере онога што се научило биле лакше, Министарство просвете и Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, покренули су портал еВежбаоница. Наш саговорник је Бранислав Ранђеловић директор Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања.

Криза са енергентима у свету је постала тема о којој причамо свакодневно. Траже се нови начини производње енергије. На иницијативу Х2Е тима, уз подршку Министарства рударства и енергетике, Машински факултет Универзитета у Београду, потписао је уговор са Привредном комором Србије за израду пројекта Нацрта Водоничне стратегије Србије. Шта подразумева овај нацрт, који је његов значај и колико времена и истраживања је потребно да водонична енергија ергија постане широко доступна разговарамо са професором Радивојем Митровићемса машинског факултета у Београду.

Социјално предузетништво је релативно нова форма пословања, које може да се односи на све правне форме пословних субјеката - задруге, удружења грађана, фондације, предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом, пословни инкубатори и зависна/spin off предузећа, развојне агенције и друштва са ограниченом одговорношћу. Данас ће у Београду, бити одржана конференција, посвећена актуелним темама и проблемима са којима се суочавају „социјална предузећа" у Србији. Тим поводом се у наш програм укључује колегиница Ружица Зоркић Радичевић.

 

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара