Читај ми!

Живот као стрес

Одлука да се јун прогласи за Национални месец менталног здравља уследила је након тешког периода који траје дуже од две године, од избијања пандемије вируса корона, а који је утицао на ментално здравље грађана. Након короне, уследио је рат у Украјини, који све оптерећује и изазива стрес код људи да ли ће бити хране, грејања, затим, појавиле су се и мајмунске богиње, што све заједно утиче на ментално здравље, и младих и старих. Први пут у Србији ће цео месец бити посвећен менталном здрављу, а то значи да ће се уклучити сви домаћи стручњаци, као и све установе, како би се промовисао значај менталног здравља и позвали грађани да се посаветују са стручњацима о својим проблемима. О томе разговарамо са Иваном Сташевић Карличић, директорком Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

"Крај света каквог познајемо" тема је и симболичка инспирација овогодишње Конференције Дигитал деј (Digital Day 2022 ), која ће се 9. јуна одржати у Београду. Појава која изразито карактерише наше време је непрекидан низ коренитих промена које свет померају ка сфери дигиталног. Промене нашег друштвеног окружења, начина на који стварамо и доживљавамо лична и пословна искуства, промене у глобалној економији, индустрији забаве или маркетингу одређени су новим, дигиталним феноменима и трендовима који се смењују невероватном брзином, толиком да их је тешко уочити, дефинисати и искористити. Конференцију и најважније теме најављује Ненад Милић, директор ИАБ Србија.

У 2021. години у Србији су грађани и компаније донирали 42,5 милиона евра за опште добро, подаци су новог истраживања „Србија дарује 2021", које је ових дана представљено јавности. Чак две трећине добротворних акција су била хуманитарна давања, превасходно намењена лечењу деце и одраслих, а потом за помоћ социјално угроженима. Прецизније, више од једне трећине добротворних акција је било усмерено ка здравству, а грађани и компаније су још пружали подршку маргинализованим групама, образовању и смањењу сиромаштва . Детаљније о томе за наш програм говори Вук Вуковић, менаџер истраживања Catalyst Balkans .

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи