Читај ми!

Ограничена малопродајна цена шећера

Влада Републике Србије ограничила малопродајну цену кристал шећера свих паковања. Паковање од једног килограма остаје 89,99 динара. Уредба је донета  у циљу заштите тржишта  и због наглог скока цена шећера у већим паковањима.

Тренутно је тежа ситуација у млечном говедарство док су тражња и цене добре у свињарству, товном говедарству и овчарству оценио је српски министра пољопривреде, водопривреде и шумарства Бранислав Недимовић. У производњи млека проблем представљају високе цене инпута, највише цена житарица. Премије за млеко за први квартал ове године у потпуности су исплаћене. У свету је велика потражња за српску јагњад

Србија се по производњи дуња налази у светском врху, Под дуњом је данас  2 хиљаде хектара и уберемо око 10 хиљада тона плода.  Због добре цене и велике тражње површине се из године у годину повећавају.

Из нашег окружења стиже занимљива прича из  хрватске Мославине, у којој у руралним срединама развијају сеоски туризам, аутохтону сорту грожђа шкрлет и локалну храну. Број туриста непрестано расте.

Уредник емисије Душан Величковић.

 

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара