„Свесрпски дечји сабор“ поново у Београду

Београд је поново домаћин „Свесрпског дечјег сабора“, Фестивала деце и младих из региона, дијаспоре и Србије, после двогодишње паузе због короне. Домаћини Сабора су ученици ОШ „Старина Новак“. Чућете утиске домаћина и гостију, наших малишана из четири земље (Немачке, Румуније, Хрватске и Словеније).

Из Беча нам ове године нико није дошао, али, зато смо ми били у Бечу. На снимању наставка серијала о „Зеленој Европи". Срели смо и неке наше људе тамо.

Упознаћемо вас с Владимиром Вукићевићем, успешним предузетником из Њујорка. Владимир има само 32 године и већ три фирме. Како се тако брзо стиже до успеха и колико су му у томе помогли пословни људи српског порекла?

У дану када је објављено да је Сабор СПЦ прихватио аутокефалност Македонске православне цркве-Охридске архиепископије били смо у Скопљу. Анализирали смо резултате последњег пописа становништва (одржаног после пуних 19 година) који су показали значајан пад српског становништва у тој земљи.

Уредница емисије је Гордана Глигорић.

Музички уредник: Илија Павловић

veceras.zajedno@rts.rs

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи